facom-100Fujitsu er som navnet kan antyde, et japansk selskap. Det er det tredje eldste IT-selskapet i verden etter blant annet IBM, og ble grunnlagt den 20. juni i 1935. Det ble grunnlagt med navnet Fuji Telecommunciations Equipment Manufacturing. Allerede her startet en tidlig kobling til Siemens, da Fujitsu i seg selv ble grunnlagt som et bi-selskap av Fuji Electric Company. Dette firmaet var et resultat av fellesforetak mellom Furukawa Electric Company og Siemens. Allerede fra så tidlig av så var det sterke koblinger mellom de to selskapene, som ville bli besøkt igjen mange år etterpå. Fujitsu kom seg ganske uskadd gjennom den andre verdenskrigen og okkupasjonen av de allierte styrkene. Det til tross at Fujitsu hadde naturlige sterke koblinger til zaibatsu, som var hjertet i den japanske forretnings- og økonomimodellen.

I 1954 så produserte Fujitsu Japans første datamaskin, FACOM 100 og i 1961 så lanserte de den transistoriserte FACOM 222, mens de begynte å produsere for kommersielt bruk Type 4 telefon som hadde en månedlig produksjon på 5000 enheter. Noe som ikke er altfor ille i den vanskelige etterkrigstiden som Japan måtte gå igjennom. Den første kommersialisert produserte datamaskinen gikk ut til salg i 1956, og het FACOM128A.

Fujitsu begynte også etter krigen en mer internasjonal utvidelse, og i 1952 begynte de faktisk et teknisk samarbeid med Siemens, noe som var den andre gangen det var en direkte forbindelse mellom de to gigantene.

Fujitsu har også hatt andre interesser utenom teknologi og i 1955 ble Kawasaki Frontale grunnlagt som en fotballklubb for selskapet. Klubben har vært i Japans øverste divisjon siden 1999. I tillegg til en fotballklubb så har også Fujitsu et amerikansk fotballag, som representerer dem. Laget heter Fujitsu Frontiers, og er i toppdivisjonen i Japan og de har også vunnet Japan X Bowl, Japans svar på den amerikanske Super Bowl.