fujitsuHer fortsetter historien bak Fujitsu, og vi skal se på den frem til sammenslåingen sammen med Siemens.

Etter suksessen med FACOM100, som viste at Fujitsu kunne lykkes med utviklingen av en datamaskin så bestemte Fujitsu sin femte president, Kanjiro Okada, at selskapet skulle satse på datamaskiner, og selskapets motto ble da “Uendelig vekst”. Selskapet fortsatte med teknologiske nyvinninger som er for kompliserte til å beskrive på disse få sidene, men på 50-tallet og på 60-tallet så var Fujitsu svært viktige for utviklingen av både telefonen og av datamaskinen. I 1966 så ble Nagano fabrikken åpnet for masseproduksjon av datamaskiner. To år etter så hadde Fujitsu stor suksess, siden de laget det første online pantesystemet i Japan. Dette var noe som hjalp Fujitsu enormt å komme seg inn i det japanske forretningsmarkedet for datamaskiner.

Frem til 70-tallet så kunne ingen softwarer fra et selskap brukes på et annet selskaps datamaskin, siden alle selskapene hadde sine egne parametrer til å bygge datamaskinene. Til slutt så var det IBM sin produktarkitektur som ble standarden over hele verden.

Dette gjorde at Fujitsu forandret strategi og begynte å se utover, samtidig som de startet å bygge IBM tilpassede datamaskiner. Dette gjorde Fujitsu så bra at de i 1980 ble Japans største datamaskinselskap. Og i 1981 åpnet de sin første fabrikk i USA, i San Diego, og startet produksjon av halvledere. Samme år ble de også oppført på børsen i London, samtidig som de lanserte sin første personlige PC, FM-8. Utover 80-tallet fortsatte de å åpne fabrikker i USA, denne gangen i Dallas. Samtidig som de også fortsatte å børsnotere seg på utenlandske børser. I 1984 startet de produksjon for bil-telefoner og i 1989 laget de en plasma farge-tv. Dette viser at Fujitsu differensierte sine interesser og begrenset seg ikke kun til et marked.

Men det var datamaskinteknologi som var Fujitsu var best på, og det var det de viste i det fremtidige samarbeidet med Siemens.