Renter

Alle lån har renter. Det er ikke noe problem å betale renter, og det er heller ikke noe å være redd for. Renter biter ingen. Heller ikke deg. Renter er noe som må være med i bildet for at banken også tjener penger. Hadde ikke bankene tjent penger hadde det ikke vært noen mulighet for deg å låne penger hos Loans. Uten lån og profitt er det ingen penger for oss å låne.

Renter deles opp i nominell og effektiv rente. Nominell rente er den renten som du får på lånet før noen andre kostnader er inkludert i lånet. En nominell rente er på så måte alltid lavere enn en effektiv rente. Den effektive renten er alltid høyere fordi den også tar med alle kostnadene du som lånetaker må betale på lånet. Kostnader kan være oppstartskostnader på lånet, administrasjonsgebyr eller månedlige kostnader.

Gebyr

Det finnes mange typer gebyr og non ganger kan det føles ut som det kun er fantasien som setter stopper på hva en bank kan ta. Typiske gebyrer er oppstartsgebyr og en månedlig kostnad. Oppstartsgebyret er en kostnad som bankene tar med en gang. De trekker beløpet fra pengene før de utbetaler de. På denne måten så slipper de noen som helst risiko med at du ikke betaler pengene. Enkel og grei måte å få inn litt mer.

Månedsgebyret er et beløp som bankene også legger på. Beløpet må du betale hver måned. Det kan være fordi de sender deg en faktura, altså et fakturagebyr. Det kan også være fordi de må administrere lånet ditt, altså et administrasjonsgebyr. Ellers så kan det også tenkes andre type gebyr, men du som lånetaker bør unngå alle typer gebyrer. Uansett hva de kalles. Styr unna på best mulig måte. Du kan også prøve å forhandle med banken. Kanskje du klarer å forhandle bort et gebyr eller to.

Besøk nettsiden Loans.no