mergerVi har allerede sett på tidligere koblinger mellom de to selskapene og hvor nært knyttet de har vært til hverandre helt siden grunnleggelsen av Fujitsu. Fusjonen ble annonsert i 1999 og den nye gruppens navn ble Fujitsu Siemens Computers. Her ble det en sammenslåing av selskapenes europeiske datamaskinavdelinger, og umiddelbart ble det verdens femte største produsent av datamaskiner. Den uttalte målsetningen til det nye selskapet var å bli det tredje største i verden, noe som ville tilsi en årlig produksjon på mer enn 4 millioner datamaskiner.

I en felles uttalelse så sa Fujitsu og Siemens at de var enige om å kjøpe hverandres produkter og å samarbeide på forskning og utvikling av PCer, servere og for stormaskin systemutvikling.

Selv om Siemens hadde større salgstall i Europa, på 4 milliarder euro, mens Fujitsu hadde salg på 2 milliarder euro så holdt begge selskapene en 50 prosent andel i fusjonen. Det ble spekulert av analytikere at fusjonen var en måte for Siemens å finne en utvei av datamaskinmarkedet ved å nær sagt bruke Fujitsu som en underleverandør for produksjon. Dette var et fordelaktig partnerskap for begge selskapene da Siemens ønsket å kunne konkurrere sterkere i det europeiske markedet siden de hadde problemer med konkurransen fra multinasjonale selskap som Dell. Et år tidligere hadde Siemens nær sagt trukket seg ut av datamaskin produksjonen da de la ned Nixdorf og slo det sammen med en ny avdeling. Dette er noe som ble mislykket og som gjorde at Siemens tapte penger i PC-avdelingen, og som gjorde at Siemens så etter nye partnere. Deres opprinnelige ønskede partner var Acer, men det falt igjennom. For Fujitsu så var dette en ytterligere mulighet til å komme sterkere inn på det europeiske markedet, og således det vestlige. I tillegg fikk de muligheten til å ta over produksjonen til en av de største produsentene i verden, noe som bare øker selskapets status og posisjon i verdenssammenheng.