Hopp til innholdet

Laptop for deg som er på farta

Hva skal du se etter?

Skal du kjøpe laptop er valg av hva slags type skjerm du vil ha, en viktig del av avgjørelsen. Skjermer kommer i mange størrelser og oppløsninger. Det kan også være en ide å velge en ekstern skjerm for bedre komfort til hjemmekontoret eller på jobb. Om det er det du skal bruke laptopen til. Hva du skal bruke laptopen til har mye å si for valg av skjerm og oppløsning, eller kvalitet på bildet om du vil. Hvor mye du skal bruke den, er også avgjørende for valget.

Laptop har den fordelen at du kan ta den med over alt. Har du mulighet, ha også en stasjonær PC eller Mac for komfortens skyld.

Laptop
Laptop

Laptop på en, to, tre

Laptop har den fordelen at du kan ta den med deg i motsetning til en stasjonær PC eller Mac. Du betaler for friheten på ulike måter fordi komforten på en laptop varierer.

Laptop har en relativt liten skjerm og kan fort bli anstrengende bruke. Om du vil ha det beste fra to verdener, vurder en ekstern skjerm, tastatur og mus i tillegg. Det blir mer skånsomt for øyne og hender i lengden og kan også øke effektiviteten din.

En ny verden

Det er ingen tvil om at laptoper og etterhvert ipader og tabletter har åpnet en ny verden for folk flest. Plutselig kunne du ta med deg alt du trenger, dit du trenger det. Så vi fikk muligheten til å bli mer effektive.

Samtidig ble det en mer glidende overgang mellom jobb og fritid fordi man hadde med seg sitt viktigste arbeidsverktøy over alt. Og fritiden ble, om laptopen var med, mer digital og mindre sosial. Man brukte ofte mer tid på en laptop enn man hadde tenkt fordi den er altoppslukende.

Laptop

Med verden som arbeidssted

Laptop

En laptop kan du ta med overalt og koble opp for å snakke med andre eller jobbe med egne ting. Slik er du ikke lenger avhengig av å sitte ett bestemt sted, men kan sitte med den på biblioteket, i bilen eller på cafe. Å sitte på cafe og jobbe er blitt et vanlig syn og mange sitter på en fast.

Om du ser deg rundt, sitter det folk overalt med laptoper. Også på hjemmekontoret som under pandemien ble hverdagen for mange, er den fast inventar. Hjemme er du ikke bundet til ett sted, men kan ta den med deg rundt. Således kan den hjelpe både for inspirasjonen, kreativiteten og sørge for avlastning av ulike sittestillinger.