Suksess med gode skjermer

Ikke ta til takke med en dårlig skjerm

Skjermer kommer i mange størrelser og oppløsninger. Noen er også mer solide enn andre og tåler en trøkk. Det er ikke uvanlig at man trenger både en skjerm på jobb og en på hjemmekontoret. Og at man ikke lenger har stasjonære maskiner men kraftige laptop‘er som flyttes mellom arbeidsstasjonene. For ekstra komfort har mange gjerne også to skjermer på hvert sted for bedre å koordinere arbeidsoppgaver og skåne øynene. Sørg for å ha eksternt tastatur og mus for avlastning og ikke minst komfortable kontorstoler på begge steder.

Altfor mange sitter på for små skjermer eller skjermer med for dårlig oppløsning. Dette sinker arbeidet og det blir vanskeligere å holde oversikt og bevare flyten.

Skjermer
Wide Screen Computer Monitor

Invester i skikkelige skjermer

Gode skjermer er like viktig som å ha et tastatur. Insister på gode skjermer og om du ikke kommer noen vei, vurder å legge til litt selv og. Utstyr kan du avskrive.

Ikke kompromiss på god kvalitet. En solid skjerm vil vare lenger og har den høy oppløsning vil det være til stor hjelp når du jobber. En dårlig skjerm vil sinke deg og det koster også. Skjermer skal være så solide at de tåler å bli flyttet på.

Ikke tap på grunn av en dårlig skjerm

Gode skjermer hjelper på produktiviteten og ivaretar også helsen din bedre. Det er anstrengende å jobbe på små og de med dårlig oppløsning. Det vil sinke deg og tære på motivasjonen og innsatsen. Så solide skjermer bør det ikke kompromisse på.

Desto bedre skjerm du har, desto mer får du gjort. Ikke bare av jobb men også for avslapning i pausene. Kanskje liker du å se på serier eller game litt mellom slagene eller mens du venter på at kollegaer skal bli ferdige og klare for neste zoom møte.

Skjermer

Gode skjermer for de små detaljene

Skjermer

Skal en skjerm være bra, må den ha en høy oppløsning. Det betyr at kvaliteten på det du ser er bra, og at detaljene kommer skikkelig frem. Forskjellen er som å kjøre en ny, god bil mot en slitt, brukt bil. Du blir ikke like effektiv med en liten skjerm med lav oppløsning. I verste fall kommer du til kort.

Du risikerer å tape mot kolleger eller konkurrenter fordi du ikke ser detaljene godt nok, eller raskt nok. Viktig informasjon kan gå tapt fordi du ikke så elementene godt nok. Mens vi er opptatt av lagring og hastighet på maskiner, overlates skjermer til tilfeldighetene. En god skjerm er like viktig som alt annet arbeidsutstyr.